Kategorier
Publikationer og artikler

Planklagenævnet anker dommen fra Odense Byret til for Østre Landsret

Planklagenævnet oplyser i sin ankestævning. at nævnet ikke er enig i byrettens bevisbedømmelse og dommens ophævelse af Planklagenævnets afgørelse. Planklagenævnets afgørelse af 31. marts 2022 om Middelfart Kommunes screeningsafgørelse og vedtagelse af lokalplan nr. 206, Boligområde ved Billeshavevej i Strib, og kommuneplantillæg nr. 23, skal derfor til prøvelse ved Østre Landsret.

Det fremgår både, at Planklagenævnets ikke er enig i, at planområdet skulle være et yngle- og rasteområde for flagermus, og endda at der ”ingen oplysninger (er) i sagen, der støtter, at planområdet udgør et rasteområde for stor vandsalamander.” For landsretten indkalder Planklagenævnet Sweco, der udførte en undersøgelse den 25. juni 2021, men ingen arter fandt, til at afgive forklaring.

BioBevar skal herefter udarbejde et såkaldt Ankesvarskrift. BioBevar fastholder, at det ikke kan afvises, at oliegrunden udgør et yngle- og rasteområde for flagermus og stor vandsalamander. Foreningen ser derfor frem til en ny hovedforhandling, hvor Østre Landsret skal tage stilling til Swecos undersøgelser og BioBevars fund af stor vandsalamander på oliegrunden.

Men da Planklagenævnet ikke på nuværende tidspunkt genoptager klagesagen, kan nævnet heller ikke tage stilling til spørgsmålet om opsættende virkning, og der vil derfor ikke på nuværende tidspunkt blive truffet en afgørelse herom. 

Landsretten er derfor “rette myndighed”, og vi må bede om opsættende virkning i Landsretten, så det er vi i Biobevar igennem vores advokat begyndt at arbejde på.

“For naturens skyld må vi i BioBevar fortsætte vores kamp for at sikre arternes overlevelse på grunden, når de offentlige myndigheder ikke tør tage ansvar – så må vi gøre det ! ” udtaler BioBevars formand Arno L. Kristiansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *